11. januára 2010

Jelenia pečienka

600 g jelenieho stehna, soľ, 5 zrniek borievok, 2 dl červeného vína, olej, mrkva, cibuľa, 2 dl mäsového vývaru, 4 lyžice brusnicového kompótu, 2 lyžice ríbezľového kompótu
Odležané mäso odblaníme, umyjeme a osušíme. Vložíme do pekáča, osolíme, posypeme podrvenými borievkami, podlejeme mäsovým vývarom a prikryté pečieme 30 minút. Pridáme ošúpanú pokrájanú cibuľu, očistenú pokrájanú mrkvu, podlejeme vínom a upečieme domäkka. Počas pečenia polievame výpekom a podľa potreby podlievame vodou. Mäso vyberieme, výpek rozmixujeme, vylejeme do rajnice, do litra zriedime vodou, pridáme ríbezľový kompót a krátko povaríme. Mäso pokrájame, rozdelíme na taniere, polejeme omáčkou a posypeme brusnicovým kompótom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára