8. januára 2010

Zemiakovo bravčový perkelt

300 g zemiakov, 400 g bravčového mäsa, cibuľa, 100 g póru, olej, soľ, mleté čierne korenie, mletá červená paprika, paradajka, 2 lyžice paradajkového pretlaku, 2 dl mäsového vývaru, 2 dl smotany, lyžička zemiakovej škrobovej múčky
Zemiaky ošúpeme, umyjeme a pokrájame na kocky. Na troche oleja opražíme očistenú nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme na kocky pokrájané mäso a prudko opečieme. Osolíme, okoreníme, posypeme mletou  červenou paprikou a za stáleho miešania opražíme. Podlejeme vodou a prikryté udusíme do polomäkka. Pridáme zemiaky, umytý pokrájaný pór, pokrájanú paradajku, paradajkový pretlak, podlejeme mäsovým vývarom a udusíme domäkka. V smotane rozmiešame škrobovú múčku, vlejeme do paprikášu a za občasného miešania krátko povaríme. Ochutíme majoránom a premiešame.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára