12. januára 2010

Medové kurča

kurča, soľ, 2 lyžice tekutého medu, 1 dl bieleho vína, 1 lyžičky mletého čierneho korenia, 2 dl hydinového vývaru, citrón
Umyté kurča osušíme a brušnú dutinu i vrch nasolíme. Jednu lyžicu medu rozmiešame s polovicou vína, mletým čiernym korením a kurča ním z vrchu aj z vnútra natrieme. Uložíme do pekáča, prikryjeme a vo vyhriatej rúre pečieme hodinu. Kurča odkryjeme, polejeme výpekom a upečieme dochrumkava. Počas pečenia polievame výpekom a podľa potreby podlievame malým množstvom vody. Kurča vyberieme, rozporcujeme a uložíme na teplom mieste. Do výpeku dáme zvyšný med, víno šťavu z polovice citróna a za stáleho miešania krátko prevaríme. Kurča polejeme medovou omáčkou a podávame.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára