9. januára 2010

Zapekané makaróny

300 g makarónov, soľ, 200 g póru, lyžička masla, olej, lyžica hladkej múky, 2 dl smotany, 150 g šunky, 200 g paradajok, soľ, mleté čierne korenie, 150 g tvrdého syra
Makaróny uvaríme v mierne osolenej vode, scedíme a necháme na site odkvapkať. Pór umyjeme a pokrájame na kolieska. Z masla, trochu oleja a hladkej múky pripravíme svetlú zápražku, zalejeme smotanou a uvaríme hustejšiu omáčku. Do omáčky vmiešame pór, osolíme a okoreníme. Do vymastenej zapekacej nádoby dáme vrstvu makarónov, zalejeme polovicou omáčky, na ňu rozložíme plátky šunky, na kolieska pokrájané paradajky a polejeme zvyšnou omáčkou. Zakryjeme vrstvou makarónov, posypeme postrúhaným syrom, pokvapkáme olejom a vo vyhriatej rúre zapečieme dozlatista.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára