11. januára 2010

Langoše s cesnakom

250 g polohrubej múky, 250 g hladkej múky, lyžička soli, 20 g droždia, lyžička kryštálového cukru, 1,5 dl vody, 2 vajcia, 4 strúčiky cesnaku
Obe múky preosejeme, premiešame so soľou a dáme do misy. Vo vlažnej vode rozmiešame droždie, cukor, pridáme trochu polohrubej múky a necháme nakysnúť. Kvások vylejeme do múky a vymiesime hladké vláčne cesto. Na teplom mieste necháme vykysnúť. Cesto preložíme na múkou posypanú dosku, rozdelíme na niekoľko malých bochníkov a pomocou rúk každý naťahujeme do strán na tenkú placku. V rajnici zohrejeme väčšie množstvo oleja a placky na ňom postupne z oboch strán vyprážame dozlatista. V troche oleja rozmiešame pretlačený cesnak, podľa chuti osolíme a natierame ním upečené langoše.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára