11. januára 2010

Palacinky s kuracím ragú

balenie palaciniek v prášku, soľ, 300 g kuracieho mäsa, cibuľa, 100 g šampiňónov, 100 g mrkvy, 1 dl bieleho vína, 2 dl šľahačkovej smotany, lyžička maizeny, pažítka
Z palaciniek v prášku pripravíme podľa návodu na obale cestíčko, osolíme a  necháme postáť. Kuracie mäso pokrájame na malé kocky a na rozohriatom oleji prudko opečieme. Pridáme očistenú pokrájanú cibuľu, pokrájanú mrkvu, očistené pokrájané šampiňóny a za stáleho miešania opražíme. Podlejeme vínom a udusíme domäkka. V smotane rozmiešame maizenu, vylejeme na mäso a za stáleho miešania krátko povaríme. Pospypeme pokrájanou vňaťou a premiešame. Z pripraveného cesta postupne upečieme palacinky, naplníme kuracím ragú a podávame.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára