12. januára 2010

Zemiaková torta


5 vajec, 150 g práškového cukru, 180 g polohrubej múky, štipka soli, lyžička kypriaceho prášku do pečiva, lyžica rumu, 100 g mletých orechov, pikantný džem, 80 g čokolády na varenie, lyžica masla
Plnka: 150 g zemiakov uvarených v šupke, 250 g masla, 180 g práškového cukru, 30 g mletých mandlí, 4 lyžice rumu
Žĺtky vymiešame s práškovým cukrom do peny. Pridáme preosiatu múku premiešanú so soľou a kypriacim práškom, orechy, rum a nakoniec vmiešame tuhý sneh z bielkov. Cesto vylejem do vymastenej a strúhankou vysypanej tortovej formy a v stredne vyhriatej rúre upečieme. Teplý korpus natrieme džemom a necháme vychladiť. Vychladený korpus nahrubo natrieme plnkou a ozdobne polejeme rozpustenou čokoládou vymiešanou s maslom.
Plnka: Zemiaky ošúpeme a postrúhame na jemnom strúhadle. Maslo vymiešame s cukrom do peny, pridáme zemiaky a dokonale vyšľaháme. Pridáme pomleté mandle, rum a znova premiešame.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára