17. januára 2010

Torta Červená Čiapiočka


150 g veľmi mäkkého masla., 150 g práškového cukru., vanilínový cukor., 3 vajcia., 180 g hladkej múky., 2 KL kypriaceho prášku do pečiva., 3 PL nastrúhanej čokolády., 100 ml mlieka (možno nahradiť červeným vínom).,
Na krém do korpusu: 200 ml smotany na šľahanie., PL nugátového krému., PL práškového cukru., smeta-fix., 50 g nasekaných opražených lieskových orieškov., 
Na krém na potretie torty: 250 ml smotany na šľahanie., PL práškového cukru., smeta-fix.,
Na ozdobenie: tmavá poleva., niekoľko jahôd., štipka kryštálového cukru., a trošku červenej potravinárskej farby.,
Maslo s cukrom, vanilínovým cukrom a vajciami vyšľaháme do peny. Pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom a nastrúhanou čokoládou a všetko premiešame. Nakoniec pridáme mlieko (víno) a vyšľaháme do hladkého cesta. Dno tortovej formy vyložíme papierom na pečenie. Potom cesto vylejeme do formy a stierkou uhladíme. Dáme piecť do predhriatej rúry. Po upečení necháme korpus vychladnúť  2 x pozdĺž rozrežeme. 
Príprava krému do korpusu: Smotanu s nugátovým krémom a cukrom dobre zmiešame a vyšľaháme zo smeta-fixom podľa návodu na obale. Nakoniec opatrne (ručne) primiešame oriešky a takto pripraveným krémom naplníme korpus. 
Príprava krému na potretie torty: Smotanu, cukor a smeta-fix vyšľaháme do tuha. Krémom potrieme tortu po obvode a navrchu. Jednu polievkovú lyžicu krému dáme do mikrotenového sáčku, odstrihneme väčší roh a vytvarujeme krémom nosík. 
Zdobenie torty: Polevu roztopíme podľa návodu na obale, Odstrihneme maličký rožtek a vytvoríme ofinu, vrkoče, ústa a oči. Pomocou špáradla urobíme pehy. Na záver nakrájame na plátky jahody a vytvoríme z nich červený čepček a mašličky. Potravinársku farbu zmiešame s cukrom a posypeme trtu ako líčka. Tortu necháme 2 hodiny v chladničke stuhnúť a potom servírujeme.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára