16. augusta 2016

Biela pena s jahodami

150 g kvalitnej bielej čokolády, 500 ml smotany na šľahanie, 1 stužovač šľahačky, 2 čerstvé vajcia, 400 g jahôd, 2 PL tekutého medu, šťavu a nastrúhanú kôru z chemicky neošetreného citróna, medovku na ozdobenie,
Nalámanú čokoládu nasypeme do misy, ktorá sa dá položiť na hrniec s vodou. Nad horúcou parou ju za stáleho miešania rozpustíme – voda musí vrieť len mierne. Do čokolády sa nesmie dostať ani kvapka vody, inak by sa zrazila. Rozpustenú čokoládu necháme trocha vychladnúť. Dobre vychladenú smotanu vyšľaháme so stužovačom do tuha. V inej miske vyšľaháme vajcia, vlejeme k nim roztopenú čokoládu a dôkladne prešľaháme. Do čokoládovej zmesi postupne vmiešame šľahačku. Penu rozdelíme do pohárov a asi hodinu necháme v chladničke. Tesne pred podávaním pokrájame jahody na plátky a zmiešame ich s medom, citrónovou šťavou a nastrúhanou kôrou. Jahody rozdelíme do pohárov a ozdobíme lístkami medovky. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára