17. augusta 2016

Mramorové mäso

500 g bravčového mäsa dve lyžice oleja 100 ml mlieka štyri vajcia štyri lyžice hrubej múky soľ mleté čierne korenie jednu červenú papriku dve sterilizované uhorky dve predvarené mrkvy 100 g strúhaného tvrdého syra 
Bravčové mäso nakrájame na rezne, naklepeme, posolíme a okoreníme z oboch strán. Necháme odstáť v chlade asi pol hodiny. Dva rezne odložíme bokom a ostatné vložíme na dno vymastenej misy na pečenie. Na ne nasypeme na hrubšie pásiky nakrájanú červenú papriku, mrkvu a uhorku. Mlieko zmiešame s vajcami, múkou, so soľou, s mletým čiernym korením a so strúhaným syrom a nalejeme do formy. Pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C. Po polhodine pridáme do formy zostávajúce dva pláty mäsa a ešte asi pol hodiny pečieme. Po upečení necháme vychladnúť. Opatrne vyklopíme a nakrájame.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára