17. augusta 2016

Mrazený ovocný krém

500 g jahôd (alebo iného ovocia), 250 ml smotany na šľahanie, šťava z limetky, 4 lyžice práškového cukru, 1 vanilínový cukor, 1 hrsť čerstvej medovky, 2 lyžice pomarančového likéru,
Jahody očistíme a 150 g z nich odložíme bokom. Zvyšok rozmixujeme s vanilínovým cukrom, limetkovou šťavou, citrónovou kôrou a medovkou. Smotanu vyšľaháme s cukrom a vmiešame do jahôd. Formu na krém vypláchneme studenou vodou a naplníme. Musí sa mraziť minimálne päť hodín. Pred podávaním necháme krém jemne rozmraziť, aby sa dal vybrať. Pred podávaním pripravíme omáčku. Odložené jahody roztlačíme, pridáme lyžicu cukru, pomarančový likér a limetkovú šťavu.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára