10. januára 2019

Kotlíkový guláš

cibuľa., 60 g masti., 400 g hovädzieho mäsa., mletá červená paprika., mleté čierne korenie., soľ., rasca., strúčik cesnaku., voda., 600 g zemiakov., 50 g hrubej múky., vajce., 50 g zelenej papriky., 50 g rajčiakov
Cibuľu očistíme, pokrájame a speníme na masti. Potom pridáme k nej mäso pokrájané na kocky, opečieme, pridáme mletú papriku, mleté korenie, soľ, posekanú rascu a rozotretý cesnak. Podlejeme horúcou vodou, prikryjeme a dusíme. Keď je mäso už skoro mäkké, pridáme olúpané, na kocky pokrájané zemiaky a ešte spolu dusíme. Z múky a vajca vypracujeme polotuhé cesto, z ktorého odkrajujeme malé kúsky a hádžeme do vriaceho guláša. Nakoniec pridáme očistenú, umytú papriku pokrájanú na rezance a rajčiaky pokrájané na malé dieliky. Povaríme do zmäknutia. Podávame s chlebom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára