750 g bravčového karé., soľ., mleté čierne korenie., horčica., 150 g údeného syra., 100 g údenej domácej klobásy., uvarené vajce., múka., 2 vajcia., strúhanka., olej na vyprážanie
Mäso vykostíme a nakrájame z neho dvojrezne tak, aby na spodnej časti držali spolu. Tĺčikom na mäso ich naklepeme, osolíme, okoreníme. Jednu polovicu rezňa potrieme horčicou a posypeme strúhaným syrom. Klobásu a vajcia pokrájame na kolieska. Na každý rezeň položíme koliesko klobásy, koliesko vajca a opäť posypeme strúhaným syrom. Prikryjeme druhou polovicou rezňa a okraje sklepeme. Takto pripravené rezne obalíme v múke, rozšľahaných vajciach a v strúhanke, do ktorej dáme zvyšok postrúhaného syra. Vyprážame v horúcom oleji.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára