9. januára 2019

Prekladaná kapusta

400 – 500 g bravčového mäsa., 2 veľké cibule., soľ., 200 g slaniny., 200 g klobásy., kg kyslej kapusty., 2PL masti., asi ½ l kyslej smotany., trošku mletej papriky., 100 g ryže
Bravčové mäso na hrubšie zomelieme alebo nadrobno nasekáme. Pridáme posekanú cibuľu, osolíme, dáme do kastróla a dusíme. Podľa potreby podlievame vodu. V druhom kastróle opražíme pokrájanú slaninu a klobásu. Zvlášť uvaríme kyslú kapustu ohňovzdornú misu vytrieme masťou a potom na ňu vložíme vrstvu uvarenej odkvapkanej kyslej kapusty, na ňu dáme opraženú slaninku s klobásou polejeme osolenou kyslou smotanou a povrch posypeme paprikou. Ako ďalšiu vrstvu dáme udusenú ryžu zmiešanú s uduseným mäsom a na to znovu kyslú kapustu. Polejeme opäť smotanou a zapekáme asi ¾..

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára