2. augusta 2016

Čučoriedkovo banánové potešenie

Linecké cesto: 250 g hladkej múky., 70 g práškového cukru., 125 g masla., žĺtok., štipka soli.,
Plnka: 2 bielky., 100 g kryštálového cukru., vanilínový cukor., 50 g práškového cukru., 2 banány., 500 g čučoriedok., 20 g mandľových lupeňov.,
K tomu: tuk na vymastenie a múka na vysypanie formy., šľahačka, čučoriedky, práškový cukor.,
Linecké cesto: Múku s cukrom preosejeme, pridáme maslo, soľ, žĺtok a vypracujeme cesto. Dáme odstáť do chladničky.
Plnka: Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, pridáme cukor, vanilínový cukora šľaháme nad parou na leský a tuhý sneh. Do snehu zľahka vmiešame práškový cukor, pokrájané banány, čučoriedky a mandľové lupene.
Dno okrúhlej formy vymastíme tukom a vysypeme múkou. Cesto rozdelíme na dve časti, menšiu a väčšiu. Väčšiu časť cesta rozvaľkáme a pokryjeme dno aj boky formy. Navrstvíme plnku, zakryjeme druhým vyvaľkaným cestom. Zo zvyškov cesta vykrojíme ozdoby a pokladieme ich na vrch. Popicháme vidličkou a pečieme pri teplote 200º C asi 45 - 50 minút do ružova. Vychladnutý koláč posypeme cez sitko cukrom, ozdobíme šľahačkou, čučoriedkami a previažeme stuhou.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára