13. augusta 2016

Garnáty s karí a kokosovým mliekom

16 garnátov, limet, cibuľa, zelená feferónka, 25 g ďumbierového koreňa, 5 lyžíc oleja, 3 lyžice karí korenia, 0,4 l kokosového mlieka, 0,2 l zeleninového vývaru, 150 g cukrového hrachu, soľ, čierne korenie, cukor, ½ zväzku posekaného koriandra
Z granátov odstránime pancier, ponecháme len chvost. Rozpolíme ich po dĺžke až po chvost a umyjeme. Pokvapkáme šťavou z limeta. Očistenú cibuľu, feferónku a ďumbier posekáme nadrobno, speníme na lyžici oleja, pridáme karí a ešte raz krátko speníme. Pridáme kokosové mlieko, vývar, postrúhanú kôru z limeta a necháme 10 minút povariť. Struky cukrového hrachu blanšírujeme 3 minúty a prudko schladíme. Garnáty osušíme v utierke a vždy 2 porcie v 2 lyžiciach oleja opekáme 3 minúty z každej strany, osolíme a okoreníme. Opečené vložíme do karí omáčky, pridáme cukrový hrach, podľa potreby ešte dochutíme korením, soľou, limetovou šťavou a cukrom.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára