3. augusta 2016

Hovädzie mäso - rozdelenie a použitie jednotlivých častí

1.,Sviečkovica
2., Nízka roštenka – minútkové jedlá., pečienky po anglicky., dusenie v celku., krájané.,
2a, Vysoká roštenka
3., Vrchný šál (frikando)
4., Spodný šál
5., Veľký orech – varenie., dusenie (pečienky).,
6., Malý orech
7., Špička (tabuľová)
8., Vysoké pliecko
9., Okrúhle pliecko
10., Ploché pliecko
11., Husička (švík pod lopatkou) – varenie., dusenie.,
12., Vysoké rebro
13., Holé rebro
14., Nízke rebro
24., Pero (podplecie)
15., Hruď – varenie., údenie.,
16., Pupok
20., Krk – varenie., mleté mäsá
22., Špička krku
17., Veverička – varenie., dusenie.,
19., Chvost
21., Nožiny (glejovky) – dusenie., 


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára