5. augusta 2016

Hovädzie mäso so zeleninou a čili omáčkou

600 g hovädzieho mäsa, 5 PL ryžového vína, soľ, čierne korenie, bielok, cibuľa, strúčik cesnaku, 300 g mrkvy, 300 g póru, 2 červené cibule, 30 g helie, soľ, čierne korenie, 60 g zemiakovej múčky, 30 g helie
Omáčka: šťava z citróna, šťava z pomaranča, 1/8 l sójovej omáčky, 75 g cukru, lyžica sezamového oleja, ½ lyžice štipľavej čili omáčky, 2 dl vody, 3 lyžičky zemiakovej múčky
Hovädzie mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na pásiky. Zmiešame ryžové víno, soľ, čierne korenie, cukor, bielok, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak a v tomto náleve mäso marinujeme hodinu. Potom necháme mäso cez sito odkvapkať, obalíme v zemiakovej múčke a na horúcom masle opekáme dohneda 5 minút. Podávame na zelenine na helii udusenom nakrájanom póre, mrkve a cibuli a s omáčkou. Pripravíme ju tak, že dáme zovrieť citrónovú a pomarančovú šťavu, pridáme sójovú omáčku, cukor, olej, čili omáčku, vodu a v troche vody zamiešanú zemiakovú múčku. 


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára