5. augusta 2016

Kačacie mäso so zeleninou

3 kačacie stehná, soľ, korenie, 0,25 l vývaru, 40 g sušených húb, 2 mrkvy, 400 g jarnej cibuľky, červená čili paprička, 4 PL oleja a sójovej omáčky, 1 ČL sezamového oleja, 4 PL sherry, 2 dl hydinového vývaru, 1 ČL maizeny, výhonok koriandra
Kačacie stehná umyjeme, osušíme, okoreníme, opražíme na oleji a pečieme v predhriatej rúre pri teplote 200 stupňov. Podlievame vývarom. Keď sú stehná upečené, vyberieme ich a do výpeku vložíme očistenú a nakrájanú cibuľu, papriky, mrkvu a 4 minúty dusíme na rozpálenom oleji. Za stáleho miešania pridáme vopred namočené a odkvapkané huby, sójovú omáčku, sezamový olej, sherry, hydinový vývar, maizenu a 6 minút dusíme na miernom ohni. Potom odstavíme, kačacie mäso oberieme z kostí, nakrájame na kúsky, pridáme k udusenej zeleninovej zmesi a všetko dochutíme. Krátko pred podávaním jedlo posypeme lístkami koriandra.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára