5. augusta 2016

Plnená omeleta

12 vajec, ½ lyžičky soli, 40 g helie
Plnka: 250 g mrkvy, 125 g klíčkov, 20 g helia, soľ, korenie, 150 g mrazeného hrášku, koriander
Očistenú, umytú a na pásiky nakrájanú mrkvu dusíme 5 minút spolu s hráškom na horúcom oleji. Potom si postupne pripravíme 4 omelety. Panvicu potrieme heliou a na miernom ohni rozohrejeme. Na panvicu vylejeme štvrtinu vyšľahaných vajec so soľou a na miernom plameni upečieme tak, aby bola omeleta zospodu opečená, ale na vrchu ešte mierne vlhká. Udusenú zeleninu zohrejeme, pridáme klíčky a pomletý koriander. Ochutíme a pomiešame. Štvrtinu plnky uložíme na polovicu omelety a preložíme druhou časťou na ktorej nie je zelenina. Odložíme na teplé miesto. Pripravíme zvyšné omelety a ozdobíme vňaťou. Podusenú mrkvu a hrach môžeme po vychladnutí vložiť do mikroténového vrecka do mrazničky, čím si pripravíme pohotový polotovar.



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára