5. augusta 2016

Šampiňónová tortilla

300 g šampiňónov, 8 vajec, 80 g helie, sladká paprika, petržlenová vňať, olej, soľ, mleté čierne korenie
Očistené, umyté a natenko pokrájané šampiňóny orestujeme na masle, osolíme, okoreníme, pridáme nakrájanú sladkú papriku, vňať a spolu dusíme na miernom ohni 20 minút. Keď zmes vychladne, primiešame žĺtky vyšľahané s troškou soli a nakoniec postupne pridávame sneh z bielkov. Na panvici s 3 PL oleja opečieme šampiňónovú tortillu z oboch strán. Po upečení ihneď podávame. Pri príprave môžeme použi šampiňóny z mrazničky. Ak ich chceme zmraziť, čerstvé huby očistíme, nakrájame a zalejeme na 2 minúty vriacou vodou. Potom ich scedíme a necháme odkvapkať a vychladnúť. Vložíme do mikroténového vrecúška, vypudíme z neho vzduch a zmrazíme. Huby v mrazničke neskladujeme dlhšie ako 3-4 týždne. Po vybratí z mrazničky ich rozbalíme, vložíme do vhodnej nádoby a hneď zalejeme vriacou vodou. Po 5 minútach vodu scedíme a huby použijeme ako čerstvé.



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára