5. augusta 2016

Makové mliečne opekance

1 balenie mliečnych opekancov Penam, 2 dcl mlieka, 150 g mletého maku (alebo orechov), 150 g práškového cukru, Vanilkový alebo škoricový cukor, 125 g masla
Opekance mliečne značky Penam zalejte horúcim mliekom a nechajte postáť približne 3 minúty, aby dobre zmäkli. Medzitým si dajte rozpustiť maslo do malej nádoby. Napučané opekance najskôr zalejte rozpustených maslom a potom ich posypte makom alebo orechmi a práškovým cukrom. Na zjemnenie chuťte môžete pridať aj vanilkový alebo škoricový cukor. Množstvo pridaného cukru môžete prispôsobiť podľa vlastnej chuťte. Nakoniec opekance dobre premiešajte a podávajte. Opekance môžete jemne posypať malým množstvom práškového cukru a ozdobiť čerstvým ovocím.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára