5. augusta 2016

Vianočná kapustnica „á la Justin“

500 g kyslej kapusty, 250 g Údenej kuracej rolky HYZA, 100 g sušených sliviek, 250 g kyslej smotany, 30 g hladkej múky, bobkový list, soľ, Veka 400g Penam alebo Chlieb zemiakový 450g Penam,
Kyslú kapustu pokrájame, umyjeme, zalejeme vodou, pridáme umyté huby a varíme. Keď je kapustnica mierne povarená, vložíme do nej umyté slivky. Keď je všetko dobre uvarené a mäkké, pridáme smotanu, v ktorej sme rozmiešali múku, osolíme a povaríme. Pred dovarením do kapustnice pridáme kuraciu údenú rolku nakrájanú na malé kúsky. Tá výborným spôsobom nahradí klasickú klobásu či údené bravčové mäso. Kapustnicu pri servírovaní na tanier ozdobíme smotanou. Najlepšie chutí s čerstvým zemiakovým chlebom od Penamu.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára