5. augusta 2016

Jemná vianočná fazuľačka

300 g fazule, 300 g Dusenej hydinovej šunky HYZA, 2l kuracieho vývaru, 2 stredne veľké cibule, 1 väčšiu mrkvu, 1 zemiak, 2 strúčiky cesnaku, olej, soľ, sladkú červenú papriku, celé čierne korenie, bobkový list, majoránku, plátky Chleba samoražného 450 g Penam,
Fazuľu umyjeme a necháme ju namočenú vo vode na cca 12 – 14 hodín. Cibuľu nadrobno nakrájame a orestujeme na oleji. Do orestovanej cibuľky rýchlo vmiešame lyžičku červenej papriky a zalejeme 1 dcl studenej vody. Ak by sme papriku miešali na ohni dlhšie, mohla by zhorknúť. Z fazule zlejeme vodu. Do väčšieho hrnca vlejeme kurací vývar, vložíme fazuľu, primiešame orestovanú cibuľku a necháme variť, kým fazuľka zmäkne. Očistíme mrkvu, zemiak a cesnak. Mrkvu nakrájame na tenučké kolieska, zemiak na menšie kocky. Dusenú hydinovú šunku nakrájame na malé kúsky. Mrkvu, zemiak a šunku pridáme do polievky. Polievku podľa chuti posolíme. Do vrecka na koreniny vložíme očistený cesnak, celé čierne korenie a bobkový list a necháme variť v polievke, kým fazuľka celkom nezmäkne. Na záver vrecko s koreninami vytiahneme a polievku jemne dochutíme majoránkou. Podávame s plátkami samoražného chlebíka.



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára