5. augusta 2016

Trojkráľový veniec

balenie buchiet Dr. Oetker., balíček vanilínového cukru., vajce., 260 ml vlažnej vody., 120 ml oleja.,
Náplň: 400 g strúhaných lieskových orieškov., 2 vajcia., 150 g cukru., nastrúhaná kôra z jedného chemicky neošetreného citróna., balíček škoricového cukru., 200 ml mlieka., 70 g hrozienok.,
Posypanie: zarovnaná PL práškového cukru.,
Na prípravu cesta pridáme do zmesi na prípravu buchiet vanilínový cukor a vajce a cesto pripravíme podľa návodu na obale. Zakryté cesto necháme na teplom mieste kysnúť asi 60 minút. Na prípravu náplne v mise ručne zmiešame oriešky, vajcia, cukor, mlieko a hrozienka. Z cesta vytvarujeme valček a vyvaľkáme z neho obdĺžnik s hrúbkou cm. Na cesto nanesieme náplň a zarolujeme smerom zdola nahor. Pripravenú roládu stočíme od stredu k okrajom vymastenej tortovej formy a na teplom mieste necháme kysnúť ešte 30 minút. Cesto na niekoľkých miestach prepichneme špajdľou a vložíme do predhriatej rúry a pečieme. Upečený múčnik necháme vychladnúť a zľahka poprášime práškovým cukrom.
Elektrická rúra 180° C., teplovzdušná rúra 160° C., plynová rúra stupeň 3., doba pečenia asi 40 minút.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára