5. augusta 2016

Silvestrovské želé

250 ml vody., balíček ovocného želé s broskyňovou príchuťou.,70 g krupicového cukru., 250 ml šumivého vína.,
Na prípravu želé privedieme 250 ml vody do varu. obsah vrecka spolu s cukrom vsypeme do horúcej vody (vodu už nevaríme) a ručne metličkou veľmi dobre zamiešame. prilejeme šumivé víno a opäť zamiešame. Hotové želé nalejeme do misiek alebo formy a necháme stuhnúť v chladničke minimálne 5 hodín alebo cez noc. Želé podávame vychladené v miskách alebo vo forme nakrájame želé na kocky a pomocou kuchynského noža alebo plochej lopatky poukladáme na tanier. Želé až do podávania uchovávame v chladničke.
Tip: vyskúšajte ovocné želé s jahodovou príchuťou, pripravené s 250 ml vodky namiesto so šumivým vínom. Ovocné želé chutí výborne v kombinácii s červeným alebo kompotovaným ovocím. Hotové želé nalejeme do misiek alebo formy na ovocie a necháme stuhnúť.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára