5. augusta 2016

Mačacie labky

vajce., 60 g  práškového cukru., balíček vanilínového cukru., KL mandľovej arómy., 150 g zmäknutého masla alebo margarínu., 190 g hladkej múky.,
Náplň: 100 g džemu podľa vlastného výberu.,
Ozdobenie: balíček tmavej polevy., zarovnaná PL práškového cukru.,
Na prípravu cesta ušľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni vajce, cukor, vanilínový cukor, arómu a maslo alebo margarín do peny. Pridáme múku a vymiešame dohladka. Cesto ihneď naplníme do cukrárského vrecka a na plechu vyloženom papierom na pečenie vytvoríme kvapky s veľkostou vlašského orecha.  vložíme do predhriatej rúry a pečieme. Vychladnuté pečivo zlepujeme džemom. Polevu pripravíme podľa návodu na obale a namáčame do nej špičky mačacích labiek. Zľahka poprášime práškovým cukrom.
Elektrická rúra 200° C., teplovzdušná rúra 180° C., plynová rúra stupeň 4., doba pečenia asi 8 minút.
Tip: Namiesto tmavej polevy vyskúšajte polevu de luxe s 35% kakaa. Namiesto vanilínového cukru môžete použiť vanilkový cukor s prírodnou arómov pravej vanilky alebo semienka z vanilkového struku.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára