2. augusta 2016

Metrový koláč s tvarohovým krémom

5 vajec., 260 g kryštálového cukru., 160 g polohrubej múky., prášok do pečiva., 100 g pomletého maku., 100 g pomletých orechov., 8 lyžíc horúcej vody., 8 lyžíc oleja.,
Krém: 600 ml mlieka., 60 g krémového prášku zlatý klas., 150 g kryštálového cukru., 2 balíčky vanilínového cukru., 300 g masla., 250 g tvarohu., 30 ml rumu.,
K tomu: pikantný džem., tuk a múka na vymastenie a vysypanie formy., pomleté orechy na posypanie.,
Z bielkov vyšľaháme sneh, vsypeme 1/3 cukru a vyšľaháme na tuhý sneh. Žĺtky, s cukrom vymiešame do peny, po lyžiciach vmiešame horúcu vodu a olej. Žĺtkovú hmotu vmiešame do snehu. Cesto rozdelíme na 2 rovnaké časti, do jednej pridáme mak, do druhej orechy. cestá nalejeme do vymastených a múkou vysypaných foriem na srnčí chrbát. Pečieme pri teplote 180º C asi 30 minút.
Krém: v mlieku rozmiešame cukor, vanilínový cukor a krémový prášok a za stáleho miešania uvaríme hustý puding. Za občasného miešania necháme vychladnúť na izbovú teplotu (20º C). Puding vyšľaháme. Maslo zmäknuté na izbovú teplotu (20º C) vymiešame do peny, po kvapkách vmiešame rum, po malých častiach vychladnutý vyšľahaný puding a vyšľahaný tvaroh. Riadne premiešame.
Upečené, vychladnuté korpusy pokrájame na pláty. Každý plát potrieme džemom a krémom. Pri plnení striedame makové a orechové pláty a ukladáme ich zvisle ku sebe. Po naplnení všetkých plátov celý koláč potrieme krémom a posypeme mletými orechmi. Necháme stuhnúť. Po stuhnutí krájame šikmým rezom na ovály.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára