2. augusta 2016

Hrušky v hruškovom želé

Hruškové želé: 400 g očistených pokrájaných hrušiek., 30 g fruktózy (môže byť aj cukor)., 60 g krémového prášku zlatý klas.,
Čokoládová poleva: 100 g čokolády., 30 g stuženého cukru (cera).,
K tomu: 8 hrušiek., mandarínkový kompót., svetlé a tmavé piškóty., šľahačka na ozdoby.,
8 hrušiek ošúpeme, vykrojíme jaderníky tak, aby sme hrušky neprekrojili. Sirup z mandarínkového kompótu doplníme do 500 ml vodou, privedieme do varu a 3 minúty povaríme ošúpané celé hrušky. Opatrne vyberieme a necháme vychladnúť. 400 g očistených pokrájaných hrušiek dáme do vody, v ktorej sme varili celé hrušky, uvaríme do mäkka a rozmixujeme na hladkú hmotu. Pridáme fruktózu. V troške vody rozmiešame krémový prášok, pridáme do rozmixovaných hrušiek a za stáleho miešania uvaríme hruškové želé.
Čokoládová poleva: Čokoládu a tuk rozpustíme nad parou.
Formu na srnčí chrbát vystelieme alobalom tak, aby alobal po bokoch prečnieval. Do formy nalejeme tenkú vrstvu želé, striedavo poukladáme svetlé a tmavé piškóty, jemne zalejeme želé. Stredy hrušiek naplníme mandarínkami a hrušky poukladáme do formy. Hrušky zalejeme želé, na vrch uložíme piškóty, zabalíme prečnievajúcim alobalom a necháme úplne vychladnúť. Zvyšné želé dáme do formičkových košíčkov, do každého dáme piškótu, spojíme po dva košíčky a necháme vychladnúť. Stuhnuté želé vyklopíme z formy a z formičiek. vrch ozdobíme šľahačkou, piškótami a mandarínkami. Košíčky namáčame v čokoládovej poleve a ozdobíme piškótou ozdobne poliatou čokoládovou polevou.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára