2. augusta 2016

Roláda s gaštanovým očkom

3 vajcia., 120 g krupicového cukru., 120 g hladkej múky., lyžica oleja.,
Krém: 500 ml mlieka., 2 krémové prášky zlatý klas prípadne vanilkový puding., 100 g kryštálového cukru., 250 g masla.,
250 g gaštanové pyré., 50 g práškového cukru., 150 ml smotany na šľahanie (33%)., 150 g čokolády.,
Vajcia vyšľaháme s cukrom na hustú penu. Vareškou jemne ale dôkladne vmiešame prosiatu múku s práškom do pečiva a nakoniec olej. Pečieme na plechu vyloženom papierom na pečenie vo vyhriatej rúre pri teplote 200º C asi 10 minút.
Krém: Z mlieka, cukru a krémového prášku uvaríme za stáleho miešania hustý puding. Za občasného miešania necháme vychladnúť na izbovú teplotu. Puding rozšľaháme a po kúskoch všľaháme maslo zmäknuté na izbovú teplotu.
Šľahačka: Dobre vychladenú smotanu (6º C) vyšľaháme s práškovým cukrom.
Plát natrieme pripraveným krémom, do stredu  uložíme valček gaštanového pyré, stočíme a necháme stuhnúť. Po stuhnutí pokrájame, spodok namočíme v rozpustenej čokoláde, vrch nastriekame šľahačkou a posypeme  strúhanou  čokoládou.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára