3. augusta 2016

Metrový koláč

Na na dva srnčie chrbty - 4 vajcia., 260 g práškového cukru., 10 PL oleja., 260 g hladkej múky., 6 g kypriaceho prášku., 1 PL kakaa., tuk na vymastenie formy., múka na vysypanie formy.,
Na krém - 500 ml mlieka., 1 balíček Zlatého klasu., 1 vanilínový cukor., 250 g masla., 150 g práškového cukru., 3 PL rumu.,
Na polevu - 200 g čokolády na varenie., 50 g stuženého pokrmového tuku.,
Žĺtky vymiešame s cukrom a postupne pridávame 8 PL teplej vody a 10 PL oleja. Zamiešame, pridáme preosiatu múku s kypriacim práškom a vyšľahaný tuhý sneh z bielkov. Cesto rozdelíme na dve polovice, jednu prifarbíme kakaom a obidve pečieme vo vymastených a múkou vysypaných formách pri teplote 180 °C asi 30 minút. Zlatý klas s vanilínovým cukrom rozmiešame v mlieku a varíme do zhustnutia. Masu necháme za občasného premiešania vychladnúť. Maslo vymiešame s práškovým cukrom, pridáme krémovú masu, rum a všetko premiešame. Vychladnuté upečené cestá nakrájame na pláty, natrieme krémom a striedavo ukladáme k sebe. Zvyšný krém rozotrieme po povrchu. Vo vodnom kúpeli vymiešame polámanú čokoládu so stuženým tukom, polevou zalejeme koláč, ktorý nakrájame na šikmé rezy.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára