1. augusta 2016

Tiramisu

300 ml čiernej kávy., 40 ml brandy., 4 žĺtky., 80 g práškového cukru., vanilkový struk., 500 g mascarpone (alebo iný čerstvý smotanový syr)., 150 g dlhých piškót, kakao na posypanie.,
Kávu zmiešame s brandy. Žĺtky vymiešame dopenista s cukrom, vanilkový struk rozrežeme a vyškrabanú dreň pridáme k žĺtkom. Postupne k zmesi zapracujeme mascarpone. Štvorcovú misu, vyložíme dlhými piškótami a pokvapkáme ich kávou. Na piškóty rozotrieme polovicu krému a zopakujeme vrstvu pokvapkaných piškót. poslednú vrstvu tvorí druhá polovica krému, ktorý navrchu zarovnáme. Dezert zakryjeme potravinovou fóliou a najmenej na dve hodiny dáme do chladničky. Pred podávaním posypeme kakaom a nakrájame.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára