11. augusta 2016

V rúre dusená cibuľa

750 g malých cibuliek, zrelý rajčiak, 3 lyžičky rozmarinu, výhonok šalvie, 4 lyžice oleja, 30 g cukru, 4 lyžice octu, soľ, mleté čierne korenie, 2,5 dl silného talianskeho červeného vína
Cibuľky v šupke a rajčiak vložíme do vriacej vody a 4 minúty povaríme, potom ich vyberieme, necháme odkvapkať a vychladnúť. Cibuľky a rajčiak ošúpeme, rajčiak rozštvrtíme, odstránime zrniečka a nakrájame na malé kúsky. Rozmarín nadrobno posekáme, lístočky šalvie odtrhneme od stopiek a nakrájame na malé pásiky. Na panvici zohrejeme olej, pridáme cukor a za stáleho miešania upražíme mierne dohneda. Pridáme cibuľky, čierne korenie, rozmarín, šalviu, ocot a privedieme do varu. Potom cibuľky so šťavou preložíme do ohňovzdornej misy, pridáme kúsky rajčiaka a červené víno. Dusíme v predhriatej rúre pri teplote 200 stupňov 30 minút. Občas premiešame. Asi po 20 minútach zistíme, či sú cibuľky udusené – jednu cibuľku rozkrojíme. Udusená je, ak je mäkká aj v strede. Cibuľky chutia najlepšie vlažné.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára