11. augusta 2016

Kačka s pomarančami a ríbezľami

2 a 1/2 kg kačka., vajce., 30 g ságy vita., 3 strúčiky cesnaku., 300 ml ružového vína., 90 g strúhanky., horčica., kôra z 2 pomarančov., 6 lyžíc ríbezľovej želatíny., 100 g čerstvých alebo mrazených ríbezlí., soľ., piepor.,
Obloha - pomaranč., brokolica., ružičkový kel., maslo., soľ.,
Umytú kačku pečieme asi 45 minút pri 220 stupňoch. Potom vyberieme z rúry a masť precedíme. V hrnci rozpustíme ságu vita, pridáme nadrobno posekaný cesnak, nakrájanú pečeň a vnútornosti. Spolu ich dusíme na miernom ohni, podlejeme vínom, osolíme, pokoríme a ďalších 5 minút podusíme. Potom do zmesi vložíme kačku, strúhanku, šťavu z pomaranča, pripravenú želatínu, piepor a horčicu a na miernom ohni varíme ďalších 20 - 30 minút. Kačku vyberieme a rozporcujeme. Prsia nakrájame na jemné plátky a vložíme ich do omáčky. Pridáme ríbezle a odložíme na teplé miesto. Stehná a krídla obalíme v rozšľahanom vajci a strúhanke a upečieme v rúre 20 minút do zlatista. Stehná a prsia dáme na tanier spolu s plátkami bieleho mäsa a omáčkou. Tanier ozdobíme pomarančom, ríbezľami a dusenou zeleninou. Kačica je celoročne dostupný mrazený polotovar a pri príprave tohto jedla ocenia gurrmáni kvalitu použitých mrazených ríbezlí, ktoré si uchovávajú svoju chuť i vzhľad.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára