Obloha - pomaranč., brokolica., ružičkový kel., maslo., soľ.,
Umytú kačku pečieme asi 45 minút pri 220 stupňoch. Potom vyberieme z rúry a masť precedíme. V hrnci rozpustíme ságu vita, pridáme nadrobno posekaný cesnak, nakrájanú pečeň a vnútornosti. Spolu ich dusíme na miernom ohni, podlejeme vínom, osolíme, pokoríme a ďalších 5 minút podusíme. Potom do zmesi vložíme kačku, strúhanku, šťavu z pomaranča, pripravenú želatínu, piepor a horčicu a na miernom ohni varíme ďalších 20 - 30 minút. Kačku vyberieme a rozporcujeme. Prsia nakrájame na jemné plátky a vložíme ich do omáčky. Pridáme ríbezle a odložíme na teplé miesto. Stehná a krídla obalíme v rozšľahanom vajci a strúhanke a upečieme v rúre 20 minút do zlatista. Stehná a prsia dáme na tanier spolu s plátkami bieleho mäsa a omáčkou. Tanier ozdobíme pomarančom, ríbezľami a dusenou zeleninou. Kačica je celoročne dostupný mrazený polotovar a pri príprave tohto jedla ocenia gurrmáni kvalitu použitých mrazených ríbezlí, ktoré si uchovávajú svoju chuť i vzhľad.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára