11. augusta 2016

Morčacie ragú s kokosovým mliekom

600 g morčacích pŕs., červená paprika., viazanička mladej cibuľky., veľká viazanička bazalky., 4 dl kokosového mlieka., lyžica žltej karí pasty., 2 lyžice sójovej omáčky., 3 lyžice cukru., 1/8 l oleja.,
Na arašidovú ryžu - 250 g ryže., soľ., 50 h podzemnice olejnej (arašidov)., kôra z citróna.,
Kokosové mlieko dáme zovrieť, primiešame karí pastu a umyté, nakrájané na pásiky osušené morčacie prsia a 3 minúty povaríme. Potom pridáme zeleninu - očistenú a na pásiky nakrájanú papriku a na kolieska nakrájanú cibuľku - a dusíme ďalšie asi 3 minúty. Primiešame posekanú bazalku a ragú dochutíme. V malom hrnci zohrejeme olej a po častiach v ňom asi minútu pečieme bazalkové listy. Vyberieme ich, necháme odkvapkať a položíme na kuchynský papier, ktorý nasaje prebytočný tuk. Do uvarenej ryže zamiešame na panvici bez oleja opražené posekané arašidy a citrónovú kôru. Ragú podávame s ryžou a zdobíme opraženými bazalkovými lístkami.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára