11. augusta 2016

Kuracie stehienka v zeleninovej omáčke

4 kuracie stehná, soľ, korenie, 2 cibule, strúčik cesnaku, 250 g žltej a 250 g červenej papriky, cuketa, baklažán, 2 rajčiaky, výhonok rozmarínu, 3 výhonky tymianu, 4 lyžice olivového oleja, 1/8 l perlivého vína, ¼ l hydinového vývaru, bobkový list, kajenské korenie
Umyté kuracie stehná osušíme, okoreníme a opečieme na olivovom oleji. Vyberieme ich a do výpeku vložíme očistenú, umytú a nadrobno nakrájanú zeleninu, cibuľu, cesnak, papriku, cuketu, ošúpané paradajky, baklažán, ako aj najemno posekaný rozmarín a tymian. Zeleninovú zmes ochutíme soľou a korením a zalejeme vínom a hydinovým vývarom. Pridáme bobkový list. Kuracie stehná vložíme späť do omáčky a dusíme v predhriatej rúre pri 200 stupňoch 45 minút. Pred podávaním zeleninu dochutíme soľou a kajenským korením.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára