2. augusta 2016

Výborný banánový rez bez múky

4 vajcia., 140 g kryštálového cukru., 80 g zemiakového škrobu., 40 g orechov., lyžička prášku do pečiva., lyžica rumu., 2 lyžice oleja., vanilínový cukor.,
Banánový krém: 350 ml mlieka., banánový puding., 75 g kryštálového cukru., 250 ml smotany na šľahanie (33%)., 1/2 g stužovača šľahačky., 250 g jemného tvarohu., 2 lyžice práškového cukru.,
Čokoládová poleva: 70 g čokolády., 20 g stuženého tuku (cera).,
K tomu: 2 banány., nasekané orechy na ozdobu.,
Z bielkov a 1/3 cukru ušľaháme tuhý sneh. Žĺtky vymiešame s 2/3 cukru do peny, pridáme olej, rum a orechy. Do snehu primiešame žĺtkovú hmotu a zemiakový škrob s práškom do pečiva. Pečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie pri teplote 170º C asi 18 - 20 minút.
Banánový krém: V mlieku rozmiešame cukor, puding a za stáleho miešania uvaríme hustý krém. Zo smotany a stužovača šľahačky vyšľaháme šľahačku. Tvaroh s cukrom rozmixujeme, pridáme vychladnutý puding a zľahka zašľaháme šľahačku.
Čokoládová poleva: Čokoládu a tuk rozpustíme nad parou.
Z upečeného vychladnutého plátu stiahneme papier a po dĺžke ho prekrojíme. Na jeden plát natrieme 1/3 krému, na krém uložíme polovičky banánu, na banán navrstvíme krém a prikryjeme druhým plátom. Jemne zaťažíme a odložíme na hodinu stuhnúť do chladničky. Celý rez potrieme krémom. Vrch polejeme čokoládovou polevou. Vrch a boky rezu ozdobne posypeme orechami. Po stuhnutí ozdobíme krémom a pokrájame na rezy.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára