11. augusta 2016

Zeleninový nákyp

200 g zemiakov, 2 šalotky, 2 červené papriky, cuketa, 3 lyžice smotany na šľahanie, 1,5 dl lahôdkovej smotany, soľ, mleté čierne korenie, postrúhaný muškátový oriešok, 50 g taveného smotanového syra, 50 g postrúhaného parmezánu, oregano
Zemiaky umyjeme a uvaríme v šupke. Zo šalotiek odrežeme tmavozelenú časť, umyjeme ju a nakrájame na kolieska. Cuketu očistíme, umyjeme a tiež nakrájame. Umyté papriky rozpolíme, vyberieme jadrovník a nakrájame na kocky. Cuketu, papriky a šalotky vložíme do vhodnej nádoby, pokvapkáme lyžicou smotany na šľaahanie, prikryjeme a pri 600 W 4 minúty dusíme v mikrovlnej rúre. Potom zeleninu vyberieme. Do šťavy vložíme nakrájanú papriku a podusíme 6 minút. Raz premiešame. Udusenú papriku položíme na sitko a dáme odkvapkať. Šťavu zachytíme a spolu so zvyšnou smotanou, koreninami, citrónovou šťavou a nakrájaným smotanovým syrom dobre premiešame. Syrovú omáčku dochutíme soľou a koreninami. Uvarené zemiaky ošúpeme, nakrájame na kolieska a vyložíme nimi vymastený pekáč. Papriku, cukety a šalotkový cesnak striedavo vrstvíme na zemiaky. Zeleninu zalejeme omáčkou a nakoniec posypeme parmezánom. Pečieme neprikrytý v mikrovlnej rúre. Hotový nákyp zdobíme petržlenovou vňaťou.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára