3. augusta 2016

Ananásová trasená torta Olé

300 g polohrubej múky ., 1 balíček Kypriaceho prášku do pečiva Dr.Oetker., 220 g cukru ., 1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker., 3 vajcia ., 250 ml mlieka ., 250 ml oleja.,
Na náplň - ananásový kompót, kúsky (hmotnosť po odkvapkaní asi 560 g)., 250 ml smotany na šľahanie., 1 balíček Crème Olé pudingu bez varenia s vanilkovou príchuťou Dr.Oetker., 1 balíček Smeta-fixu Dr.Oetker.,
Potrebujeme ešte - tortovú formu (Ø 26 cm)., uzatvárateľnú nádobu s objemom asi 3 l.,
Na cesto zmiešame a preosejeme múku s kypriacim práškom, pridáme cukor, vanilínový cukor, vajcia, mlieko a olej. Ručne vymiešame hladké cesto. Vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy (Ø 26 cm). Formu vložíme do rúry a pečieme.
Elektrická rúra – 180°C (predhriata)., teplovzdušná rúra – 160°C (nepredhriata)., plynová rúra - stupeň 2 – 3 (nepredhriata)., čas pečenia - asi 25 minút. Na náplň vlejeme do uzatvárateľnej nádoby s objemom asi 3 l ananásové kúsky aj so šťavou. Prilejeme šľahačku a pridáme puding bez varenia a smeta-fix. Nádobu pevne uzavrieme vekom. Niekoľkokrát intenzívne potrasieme (celkom 15-30 sekúnd) tak, aby boli všetky prísady dobre premiešané. Všetko ešte dôkladne premiešame metličkou alebo vareškou. Vychladnutý korpus pozdĺžne rozkrojíme. Polovicou krému potrieme spodný korpus, priložíme druhú časť korpusu a mierne pritlačíme. Druhú polovicu krému natrieme na strany a povrch torty. Pred podávaním necháme tortu na 1-2 hodiny stuhnúť v chladničke. 


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára