3. augusta 2016

Trasené rezy s ovocím

250 g polohrubej múky., 1 balíček Kypriaceho prášku do pečiva Dr.Oetker., 220 g cukru., 1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker., 125 ml mlieka., 125 ml oleja., 2 vajcia
Na náplň - broskyňový alebo marhuľový kompót (hmotnosť po odkvapkaní asi 480g)., 250 ml smotany na šľahanie., 1 balíček Crème Olé pudingu bez varenia s vanilkovou príchuťou Dr.Oetker., 1 balíček Smeta-fixu Dr.Oetker
Na ozdobenie - 1 balíček Šľahačky v prášku Dr.Oetker., 150 ml mlieka., 1 balíček Decor Polevy tmavej Dr.Oetker
Potrebujeme ešte - plech na pečenie (30 x 40 cm)., uzatvárateľnú nádobu s objemom asi 3 l
Na cesto zmiešame múku s kypriacim práškom, pridáme cukor, vanilínový cukor, mlieko, olej a vajcia. Ručne vymiešame hladké cesto. Vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech (30 x 40 cm). Formu vložíme do rúry a pečieme.
Elektrická rúra – 180°C (predhriata)., teplovzdušná rúra – 170°C (nepredhriata)., plynová rúra - stupeň 2 - 3 (nepredhriata)., čas pečenia - asi 12 minút.
Na náplň vlejeme do uzatvárateľnej nádoby s objemom asi 3 l kompót so šťavou, ovocie nakrájame na menšie kúsky. Prilejeme smotanu na šľahanie, pridáme puding bez varenia a smeta-fix. Nádobu pevne uzavrieme vekom. Niekoľkokrát intenzívne potrasieme (celkom 15-30 sekúnd) tak, aby boli všetky prísady dobre premiešané. Všetko ešte dôkladne premiešame metličkou alebo vareškou. Vychladnutý korpus potrieme plnkou. Šľahačku pripravíme podľa návodu na obale so 150 ml mlieka a rozotrieme ju na krém. Polevu rozpustíme podľa návodu na obale a múčnik ozdobíme. Pred podávaním vložíme rezy asi na 1-2 hodiny do chladničky. 


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára