3. augusta 2016

Trasené linecké košíčky

Počet kusov 20 - 250 g hladkej múky., 50 g práškového cukru., 2 balíčky Vanilínového cukru Dr.Oetker., štipka soli., 150 g masla alebo tuku na pečenie
Na náplň -jahodový kompót (hmotnosť po odkvapkaní asi 500 g) alebo 500 g čerstvého ovocia., 500 ml smotany na šľahanie., 1 balíček Smeta-fixu Dr.Oetker., 2 balíčky Crème Olé pudingu bez varenia s vanilkovou príchuťou Dr.Oetker
Na ozdobenie - 1 balíček červeného Tortového želé Dr.Oetker 250 ml vody., 40 g cukru.,
Potrebujeme ešte - plech na pečenie uzatvárateľnú misu s objemom asi 3 l formičky na pečenie košíčkov., dosku., cukrárske vrecko
Na cesto spojíme všetky suroviny na doske a vypracujeme hladké cesto. Cestom naplníme formičky košíčkov. Plech vložíme do rúry a pečieme.
Elektrická rúra - 180°C (predhriata)., teplovzdušná rúra - 160°C (nepredhriata)., plynová rúra - stupeň 2-3 (nepredhriata)., čas pečenia - asi 10 minút.
Ešte vlažné košíčky vyklopíme a necháme vychladnúť. Z jahôd zlejeme šťavu a na sitku ich necháme dobre odkvapkať. Môžeme použiť aj čerstvé jahody alebo iné drobné ovocie, ktoré umyjeme a nakrájame na menšie kúsky. Na náplň nalejeme do uzatvárateľnej nádoby s objemom asi 3 l smotanu na šľahanie. Pridáme smeta-fix a puding bez varenia. Nádobu pevne uzavrieme vekom. Niekoľkokrát intenzívne potrasieme (celkom 15-30 sekúnd) tak, aby boli všetky prísady dobre premiešané. Všetko ešte dôkladne premiešame metličkou alebo vareškou. Pomocou cukrárskeho vrecka naplníme košíčky krémom a ozdobíme jahodami. Tortové želé pripravíme podľa návodu na obale s vodou a cukrom a košíčky pomocou lyžičky polejeme. Necháme v chladničke stuhnúť.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára