5. augusta 2016

Anjelský koláč

5 žĺtkov., 60 g cukru., balíček vanilkového cukru., štipka soli., 5 bielkov., 60 g cukru., 200 g hladkej múky., zarovnaná KL kypriaceho prášku do pečiva., 80 g rozpusteného masla alebo margarínu.,
Na pokvapkanie: 200 ml hotového kakaového nápoja.,
Náplň: balenie krémovej čokoládovej náplne., 200 ml mlieka., 3 zarovnané PL práškového cukru., balíček šľahačky v prášku., 150 ml studeného mlieka.,
Posypanie: zarovnaná PL kakaa.,
Na prípravu cesta ušľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni žĺtky, cukor, vanilkový cukor a soľ do peny. Bielky ušľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha s cukrom a opatrne vmiešame do peny. Nakoniec vmiešame múku s kypriacim práškom a rozpustené maslo alebo margarín. Cesto rozotrieme na vymastený a vysypaný plech, vložíme do predhriatej rúry a pečieme. Vychladnutý korpus prepichnemena niekoľkých miestach spajdľou a rovnomerne pokvapkáme kakaom.Čokoládovú náplň pripravíme s mliekom a cukrom podľa návodu na obale a natrieme na čokoládovú náplň. Na 2 hodiny uložíme do chladničky. Krátko pred podávaním posypeme kakaom.
Elektrická rúra 180º C., teplovzdušná rúra 160º C., plynová rúra stupeň 3., doba pečenia asi 20 minút.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára