Cesto 2: 4 vajcia., 4 lyžice mlieka., 150 g kryštálového cukru., 150 g polohrubej múky., 1/ľ balíčka prášku do pečiva (6 g).,
Krém: 500 ml mlieka., 200 g kryštálového cukru., krémový prášok zlatý klas (40 g) alebo vanilkový puding., lyžica polohrubej múky., 2 žĺtky., vanilínový cukor (20 g)., 200 g masla., lyžička rumu.,
Čokoládová poleva: 160 g čokolády., 60 g stuženého tuku (cera).,
K tomu: 4 lyžice rumu., 150 ml silnej čiernej kávy., džem.,
Suroviny na cesto 1 spracujeme a odložíme na hodinu do chladničky. Potom cesto rozdelíme na polovice, každú rozvaľkáme na veľkosť plechu. Pečieme na opačnej strane plechu 7 minút pri teplote 200º C.
Cesto 2: Vymiešame žĺtky s cukrom, pridáme mlieko, preosiatu múku s práškom do pečiva a z bielkov vyšľahaný tuhý sneh. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie, zarovnáme a pečieme pri teplote 200º C asi 15 minút.
Krém: Z mlieka, krémového prášku, múky, žĺtkou a cukru uvaríme za stáleho miešania hustý krém. Povrch posypeme vanilínovým cukrom a necháme vychladnúť. Krém vyšľaháme a po častiach prišľaháme maslo a po kvapkách rum.
Čokoládová poleva: Čokoládu a tuk rozpustíme nad parou.
Kakaový plát potrieme džemom a 1/2 krému. Priložíme piškótový plát potrieme džemom a zvysným krémom, priložíme kakaovým plátom. Vrch pokvapkáme zvyšnou kávou a rumom, necháme chvíľu odstáť, aby káva vsiakla do koláča. Plejeme čokoládovou polevou, necháme stuhnúť a pokrájame na kocky.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára