5. augusta 2016

Torta detský kočík

Cesto 1: 4 vajcia., 200 g kryštálového cukru., 1/2 balíčka vanilkového cukru (10 g)., 100 ml horúcej vody., 200 g polohrubej múky., lyžička prášku do pečiva (7 g).,
Cesto 2: 4 vajcia., 200 g kryštálového cukru., 1/2 balíčka vanilkového cukru (10 g)., 100 ml horúcej vody., 200 g polohrubej múky., lyžička prášku do pečiva (7 g)., 2 lyžice kakaa.,
Krém: 4 vajcia., 6 lyžíc kryštálového cukru., 300 g masla., 2 lyžice kakaa.,
Sneh: 3 bielka., 200 g krupicového cukru.,
Mliečny marcipán: 8 lyžíc sušeného polotučného mlieka (môže byť aj nízkotučné)., 12 lyžíc práškového cukru., 80 g 80 g stuženého tuku (cera)., lyžica vaječného bielka., mandľová aróma., červená potravinárska farba., voda podľa potreby.,
Čokoládová poleva: 150 g čokolády., 50 g stuženého tuku (cera).,
K tomu: rum., ríbezľový sirup., 2 tortové oblátky., bábika., drôt na rúčku.,
Žĺtky, cukor a vodu vyšľaháme do peny. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Do žĺtkov jemne vmiešame sneh z bielkov a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Cesto vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme pri teplote 180º C asi 20 - 25 minút.
Cesto 2: príprava ako cesto 1 a kakao.
Krém: Vajcia a cukor šľaháme nad parou do zhustnutia asi 20 minút. Maslo vyšľaháme do peny, vyšľaháme vychladnutú vaječnú hmotu. Do polovice krému vmiešame kakao.
Mliečny marcipán: Sušené mlieko a práškový cukor preosejeme, pridáme ostatné suroviny. Spracujeme na tvárnu hmotu.
Vychladnuté korpusy prekrojíme na polovice, pokvapkáme sirupom zmiešaným s rumom. Striedavo natrieme 3 pláty džemom a krémom. Hrany torty zrežeme tak, aby vznikol ovál. Štvrtý korpus prekrojíme na 1/3 a 2/3. 1/3 korpusu a orezané zvyšky natrieme krémom a uložíme do šikma - to bude vankúšik. Celú tortu potrieme krémom a polejeme čokoládovou polevou. Nad parou vyšľaháme tuhý sneh z bielkov. Tortové oblátky zabalíme do vlhkej utierky aby zmäkli. Pomocou okrúhlej misy vytvarujeme striešku kočíka, necháme vyschnúť. Urobíme rúčku na kočík. Z vlhkej oblátky odrežeme 2 pásy široké 5 cm a obtočíme okolo drôtu tak, aby na obidvoch stranách drôt prečnieval po 5 cm. Vykrojíme štyri kruhy na kolesá. pomocou krému ich prilepíme na okrúhle detské piškóty. Na tortu dáme striešku a celú po vonkajšom obvode obalíme marcipánom. Sneh preložíme do cukrárského vrecka a ozdobíme vankúšik, na ktorý položíme bábiku. Zvyšný korpus prekrojíme na polovicu, naplníme krémom, prikryjeme bábiku a ozdobíme snehom. Pripevníme rúčku a na boky pomocou krému prilepíme kolesá. Trošku snehu zafarbíme na ružovo a ozdobíme biele časti torty. (Môžeme spraviť aj v modrej verzii.)


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára