5. augusta 2016

Púťové rezy

5 vajec., 120 g práškového cukru., 3 jahodové pudingy., 1/2 prášku do pečiva (6 g)., 3 lyžice vlažnej vody.,
Krém: 500 ml mlieka., 100 g práškového cukru., žĺtok., vanilkový puding (50 g)., lyžica kukuričného škrobu (maizenu)., vanilínový cukor (20 g).,
Kávová zálievka: 1,5 dl vody., 2 lyžičky nescafé., vanilínový cukor (20 g).,
Rumová poleva: 50 g masla., lyžica stuženého tuku (cera)., 150 g práškového cukru., 0,5 dl rumu.,
K tomu: 200 g podlhovastých piškót., ríbezľový džem., čokoláda na výzdobu.,
Žĺtky, cukor a vodu vymiešame do peny. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a striedavo vmiešame s pudingom a práškom do pečiva do žĺtkov. Pečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie 20 minút pri teplote 180º C.
Krém: Mlieko, žĺtok, puding, majonézu a cukor rozmiešame a za stáleho miešania uvaríme hustý puding. Puding za občasného premiešania necháme vychladnúť na izbovú teplotu. Maslo zmäknuté na izbovú teplotu vymiešame do peny, po častiach pridáme puding.
Rumová poleva: Všetky suroviny vymiešame na parou
Z vychladnutého plátu stihneme papier. Plát natrieme džemom, striedavo poukladáme piškóty namočené v rumovej a v kávovej zálievke. Na piškóty navrstvíme krém, na krém rumovú polevu. Necháme 2 hodiny stuhnúť v chladničke. Pokrájame na úhľadné rezy, Ozdobíme zvyšným krémom a roztopenou čokoládou.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára