5. augusta 2016

Bravčová sviečkovica s mrkvičkami

1 kg bravčovej sviečkovice, 250 g mrkvičiek, citrón, 2 lyžice cukru, kocka slepačieho bujónu, 25 g ságy vita, 1 dl smotany na šľahanie, brandy, bobkový list, soľ a korenie
Mrkvu očistíme a umyjeme. Vložíme ju do hrnca s vodou, pridáme citrónovú kôru a 2 lyžičky šťavy, cukor, kocku bujónu a ságu vita. Posolíme, okoreníme a na miernom ohni varíme 30 minút, kým sa takmer všetka voda nevyparí. Mäso nakrájame na rovnaké kusy, osolíme ich, okoreníme ich a prudko opečieme z oboch strán v oleji s 2 bobkovými listami. Potom mäso pokvapkáme brandy a ďalej ho pečieme na miernom ohni 10 minút. Mäso vyberieme, do šťavy pridáme smotanu na šľahanie a chvíľu povaríme. Mäso podávame potreté omáčkou a obložené mrkvičkami. Posypeme nadrobno posekaným bobkovým listom.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára