5. augusta 2016

Koláč so zelenou fazuľkou a rajčiakmi

400 g mrkvy, balíček sušeného droždia, 2,5 dl vody, lyžička cukru, olivový olej, 300 g sterilizovanej zelenej fazuľky, 100 g tvarohu, 1 dl smotany na šľahanie, 2 vajcia, 2 lyžice mlieka, 2 lyžice strúhaného syra, soľ a mleté čierne korenie
Do misy dáme múku a zmiešame so sušeným droždím. Pridáme 2 lyžice soli, lyžičku cukru, 2 lyžice oleja a postupne, za stáleho miešania prilievame vodu. Rukami vypracujeme hladké cesto. Okrúhlu formu potrieme olejom, do nej vložíme na tenko vyvaľkané cesto tak, aby okraje prečnievali. Na cesto položíme papier na pečenie a dáme naň niekoľko strukov suchej zelenej fazuľky. Pečieme 10 minút pri teplote 220 stupňov. Zvyšnú zelenú fazuľku vymiešame s 2 lyžicami mlieka tak, aby vznikla homogénna zmes. Pridáme tvaroh, smotanu, ušľahané vajcia a strúhaný syr. Z rúry vyberieme cesto, suché fazuľky s papierom odložíme nabok a vyšľahanú zmes nalejeme na cesto. Osolíme a okoreníme. Rajčiaky nakrájame na kolieska a položíme ich spolu s odloženou celou zelenou fazuľkou na fazuľkový krém. Pokvapkáme olejom, znova vložíme do rúry a 15 minút pečieme pri teplote 190 stupňov.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára