5. augusta 2016

Čokoládové guľôčky

balenie BB pudingu kakaového (250 g)., 250 g zmäknutého masla., 2 zarovnané PL práškového cukru.,
Náplň: 100 g masla., 2 OL práškového cukru., 2 PL rumu., višne naložené v rume.,
Ozdobenie: balíček tmavého zdobenia., balíček pestrého zdobenia.,
Na prípravu cesta zmiešame v mise ručne BB puding, maslo a cukor a vypracujeme hladké cesto. Uložíme na pol hodiny do chladničky. Na prípravu náplne ručne vareškou vymiešame maslo, cukor a rum dohladka. Cesto z chladničky rozdelíme na 20 kúskov a z každého vytvarujeme placku. Do stredu kávovou lyžičkou dáme kúsok náplne alebo višňu. Ručne tvarujeme guľôčky, ktoré obalíme v tmavom alebo pestrom zdobení. Až do podávania uložíme na chladné miesto.
Tip: Namiesto višní môžeme použiť aj hrozienka naložené v rume.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára