5. augusta 2016

Mandľové strašidielka

300 g hladkej múky., 160 g zmäknutého masla alebo margarínu., 100 g práškového cukru., 100 g strúhaných mandlí., 2 vrchovaté PL čokoládovo orieškového krému., vajce.,
Náplň: balenie krémovej čokoládovej náplne ., 200 ml studeného mlieka., 3 zarovnané PL práškového cukru., 125 g zmäknutého masla.,
Ozdobenie: 140 g plnotučného sušeného mlieka., 140 g práškového cukru., 2 KL mandľovej arómy., bielok.,  KL vlažnej vody., balenie tubičiek na zdobenie.,
Na prípravu cesta zmiešame na doske múku, maslo alebo margarín, cukor, mandle, čokoládovo - orieškový krém, vajce a vypracujeme hladké cesto. Na pol hodinu uložíme do chladničky. Z cesta vyvaľkáme plát s hrubkou 3 mm a vykrojíme 40 koliesok (Ø 5 cm).  Zo zvyšného cesta vykrojíme 40 koliesok (Ø 3 cm). Kolieska naukladáme na plech vyložený papierom na pečenie, vložíme do predhriatej rúry a pečieme. Čokoládovú náplň pripravíme s mliekom, cukrom a maslom podľa návodu na obale. Náplňou pomocou cukrárského vrecka zlepíme vždy dve veľké a dve malé sušienky, ktoré zlepíme náplňou k sebe a zakončíme pusinkou z náplne na povrchu. Na hodinu uložíme do chladničky. Na ozdobenie preosejeme sušené mlieko s práškovým cukrom, pridáme arómu, bielok, vodu a ručne vypracujeme mandľovú hmotu. Ak by sa lepila, pridáme trochu práškového cukru. Hmtoru rozvaľkáme na doske vysypanej práškovým cukrom na plát s hrúbkou 2 mm, vykrojíme kolieska (Ø 12 cm) a položíme ich na vežičky zo sušienok. pomocou trubičiek na zdobenie vytvoríme strašidielkam oči a ústa.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára