5. augusta 2016

Sviatočné linecké pečivo

vanilkový struk., 170 g práškového cukru.,  380 g hladkej múky., 250 g zmäknutého masla alebo margarínu., vajce., žĺtok.,
Náplň: pikantný džem (ríbezľový)
Ozdobenie: balíček tmavej polevy., balíček svetlej polevy., balíček punčovej polevy v prášku., balenie guľôčok strieborných/bielych alebo zlatých/bielych., guľôčky trojčokoládové/dúhové., 2 - š PL studenej vody.,
Na prípravu cesta vanilkový struk pozdĺžne rozkrojíme, vyškriabeme z neho dužinu a zamiešame ju do práškového cukru. Na doske zmiešame múku, maslo alebo margarín, cukor s dužinou zo struku, vajce, žĺtok a vypracujeme hladké cesto. Na pol hodinu uložíme do chladničky. Z cesta vyvaľkáme plát s hrúbkou 3mm a vykrajujeme rôzne tvary, naukladáme na plech, vložíme do predhriatej rúry a pečieme. Upečené pečivo necháme vychladnúť a vždy 2 kúsky zlepíme k sebe džemom. Na ozdobenie pripravíme polevy podľa návodu na obale. Povrch pečiva ozdobíme podľa fantázie. Ešte tekutú polevu ozdobíme rôznofarebnými cukrovými guľôčkami. Necháme stuhnúť a uložíme na chladné miesto.
Tip: Na tvorbu tenkých liniek z polevy použijeme kornútik z papiera na pečenie, ktorý naplníme polevou a odstrihneme malý rožtek. Môžeme použiť aj mikroténové vrecko.
Elektrická rúra 180º C., teplovzdušná rúra 160º C., plynová rúra stupeň 3., doba pečenia 12 minút.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára